Sport Eden Beroun

Anketa

Postoupí naše oba dva mužské týmy i tento rok?

Ne (53%)

Ne

Ano (47%)

Ano

Počet hlasů: 6105

Poslední zápas

Není vybráno družstvo.

Reklama


banner

banner

banner

banner

Florbalový oddíl Sport Eden Beroun

Vítejte na stránkách berounského florbalového oddílu Sport Eden Beroun
Rozhovor s Lukášem Radou
12.06.2014

 

 Lukáši si v Edenu celkem krátce. Předtím jsi působil v tým T.B.C Králův dvůr. Co tě vedlo k přestupu?

  K přestupu mě vedlo to že sem měl pocit že v T.B.C tolik nevynikám a chtěl sem se prosadit jinde. Také se mi nelíbil přístup některých trenérů a i hráčů v T.B.C kazili tam tu partu a hráli si na ty lepší a to se mi nelíbilo. Hned jak sem měl možnost přestoupit tak sem neváhal a hned to přijal.

Kdyby jsi měl tedy hodnotit tento přestup jen ze svého pohledu? polepšil sis? Dostáváš od trenérů v Edenu větší prostor? A co parta?

 Tak určitě sem si polepšil. Dostávám vetší prostor jak v T.B.C a to mi moc vyhovuje. Parta je super, je tam sranda a když je potřeba tak to vezme i vážně a zakousneme se do toho a jedem. Je jenom škoda že na tréninku se pokaždé nesejdeme všichni a že někteří chodí jen kdy se jim zachce.

Kdo je podle tebe v šatně největší autorita? Za kým všichni jdou? a když je špatná nálada, kdo je ten, který je uvolní nějakým tím vtipem?

Podle mě je to Tomáš Váňa. Vždycky se snaží aby to nějak na hřišti vypadalo a snaží se nás povzbuzovat. V kabině většinou není špatná nálada, málokdy se stane že jo a to si pak jen řekneme to mohlo být lepší a že by jsme to měli zlepšit a nehádáme se.

Zajímavé ale je, že Tomáš Váňa vlastně nebyl tento rok dorostenec, ale je pravda, že s vámi hrál téměř pořád. Příští rok však už v této kategorii bude, navíc s ním přijde několik dalších hráčů. Jak velký přínos týmu to bude? co myslíš?

Myslím si, že to je dobře. Bude to určitě velká posila pro tým. Určitě to zvedne morálku týmu, nikdo nebude mít jasné místo v sestavě a každý o něj bude bojovat takže budou všichni chodit na tréninky. Také se zvedne kvalita týmu a bude ještě více konkurenčně schopný tým a budeme moct bojovat o druhou ligu. Myslím si že s příchodem žáků do dorostu bude větší očekávání a tlak na tým, budou se od nás čekat výsledky takže budeme muset pořádně „zamakat“.

  Takže se o své svou pozici křídelního útočníka nebojíš? dovedeš si představit, že hraješ někde jinde?

No abych se přiznal troška nejistoty ve mě je. Vím že musím pořádně zamakat a zaujmout trenéra abych se mu tam zalíbil. Na jiném pozici by to pro mě nebylo ono asi bych si na to nezvykl a nešlo by mi to tam.

 Do kategorie můžu odchází dvojice hráčů Resl, Hrubeš. Bude to pro tým velká ztráta? Pro tebe to bude taky poslední sezóny v dorostu. Pak tě tak čeká už dospělá kategorie? Jak se na to těšíš?

 Tak je škoda že kluci odchází. Velká ztráta to nebude protože na jejich místa přicházejí nový a taky dobrý hráči kteří určitě na jejich místa zapadnou. Tak s „dospělákama“ teď trénujeme a je to tam docela fofr takže moc dobrý pocit zatím z toho nemám. Docela se toho obávám ale myslím si že se to časem podá.

   Jaký máš názor na trenéra Hlávku, který vás příští rok povede?

Tak trenér Hlávka byl s námi na jednom turnaji a nebylo to úplně on ale určitě se na to připraví protože ví že se po něm bude chtít mnoho a že mu tým bude důvěřovat určitě to zvládne.

 Budete mít i velice dobré brankáře. Bobok byl velkou oporou dorostu zatím co Veselý byl oporou starších žáků do toho chytat i Kupka. Kdo podle tebe bude dostávat v brance nejvíc prostoru?

 Tak myslím si že Bobok a Veselý se budou rvát o ten post jedničky v bráně .Podle mě bude jednička Bobok, má zkušenosti z dorostenecké ligy.Veselý bude Bobokovi krýt záda ale určitě taky bude chytat.

Hráč Verner je taky velkým jménem na vaši soupisce. Na konci sezóny si vysloužil Červenou kartu třetí stupně. Ze začátku sezóny bude tedy několik zápasů chybět? poznamená to tým? Je znát když je Verner na hřišti?

 Tak určitě je znát Když je Verner na hřišti. Filip je agresivní hráč a tím jeho způsobem těch karet bude získávat hodně protože se na něj rozhodčí zaměří. Bude to pro tým ztráta ale i nebude tolik vyloučení a problémů.

 Budeš se o prázdninách na novou sezónu připravovat? nebo počkáš na začátek přípravy?

Určitě se budu připravovat.Nebude to sice nic velkého ale tak abych nevyšel z toho. Spíš si budu hrát s hokejkou abych získal ten správný cit pro zpracování protože vím že tam to není úplně ono.

Přeju ti pěkné prázdniny Luky

Děkuji

 



K článku byly přiloženy následující obrázky:

...zpět...

Kalendář

duben 2024
18152229
29162330
3101724 
4111825 
5121926 
6132027 
7142128 

Tabulka soutěže


    Není vybráno družstvo.

Pošlete vzkaz


Chcete něco vzkázat našemu teamu nebo ho pozvat na utkání­?

Galerie


předchozí­další